23 Haziran 2014 Pazartesi

XE5 32-bit'de Mobil Preview Sorunu

Merhabalar, Birçok arkadaşımızında başına geldiğini düşünerek bulduğumuz kücük bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Denemeleriniz üzerine Android veya IOS ortamında hazırladığınız uygulamayı daha hızlı bir şekilde debug vs. işleminden geçirmek istediğinizde platform seçeneklerinden 32-bit seçeneği ile windows ortamında çalıştırabilirsiniz. Fakat bu 32-bit çevrildiğinde componentlerin hiç birinin orjinal şekillerinde olmadığı dikkatinizi çekecektir. Uzun lafın kısası bahsettiğim şey:

 

 İşte bu resimde görmüş olduğunuz ekran gibi. Bu olay XE5 Update 2 ile gelmiştir. Eğer ki XE5 Update 2 sürümününe güncellemeden önce 32-bit platformunu eklemişseniz ilk önce kaldırınız ve tekrar 32-bit platformunu ekleyiniz ki Project.dpr dosyamızın Uses bölümüne FMX.MobilePreview kütüphanesini ekleyebilsin.

  

 Bu kısa işlemden sonra fark edeceksiniz ki StyleLookup'dan seçtiğiniz özellikleri Windows platformdada rahatça kullanabileceksiniz.

 Kaynaklar: http://blog.marcocantu.com/blog/fmx_mobile_preview_xe5upd2.html http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/XE5/en/Mobile_Preview

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder