23 Haziran 2014 Pazartesi

XE5 Android Splash Screen

Merhabalar, Bu yazımda XE5 Android Splash Screen kullanımından bahsedeceğim. Zaman zaman uygulamanız ilk açılışta internet yavaşlığından, verileri databaseden çekerken veya benzeri sebebler ile siyah ekranda birazda olsa bir bekleme süresi yapar amacımız bunun önüne geçip bizim kendi istediğimiz bir resimin bu ekranda gösterilmesi. ilk olarak: Projemizin anadizininde "res" adında bir klasör oluşturup içerisine Splash Screen'de gözükmesini istediğiniz resmi atıyoruz ben "Loading.png" olarak yaptım. Sonrasında bir .xml dosyası oluşturacas aynı "res" klasörüne atacas ve bunun adı "styles.xml" olacak içeriği ise:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<resources>
<style name="MyTheme.NoTitleBar.CustomBackground" parent="@android:Theme.Black">
<item name="android:windowBackground">@drawable/loading</item>
<item name="android:windowNoTitle">true</item>
<item name="android:windowFullscreen">true</item>
<item name="android:windowContentOverlay">@null</item>
</style>
</resources>

Projemizi açıyoruz "Project>>Deployment" tıklayınca açılan sekmede sol üsteki "Add Files" butonuna basarak "res" klasörümüzün içerisindeki 2 dosyamızı seçiyoruz. Şimdi yapmamız gereken ekrana eklenen 2 dosyanın platform özelliğini sadece "Android" yapmak, bunun için eklediğimiz dosyalara sıra ile gelip "Platform" bölümünden seçip f2 basınca dikkatinizi çekecektir browse butonu aktif olur "..." şeklinde yanında yer alır tıklarak Ekrana gelen bölümde sadece Android seçili kalacak şekilde ikisinide ayarlıyoruz. Bir sonraki aşamamız "Remote Path" ayarlamalarıdır. Biraz önce yaptığımız gibi "Remote Path" bölümünden sıra ile eklediklerimize tıkladıktan sonra f2 basın göreceksiniz ki edit moda geçerek düzeltmenize izin verecektir. Bu sayede doğrusu aşağıdakiler olacak şekilde değiştiriniz.

Loading.png                  =               res\drawable-port
styles.xml                      =                res\values

Ayarlamaları yaptıktan sonra 1 kere CTRL + F9 basınız ve "AndroidManifest.template.xml" dosyasının oluşmasını sağlayacaktır. "AndroidManifest.template.xml" dosyasının içini açın ve android:theme="%theme%" olan yeri android:theme="@style/MyTheme.NoTitleBar.CustomBackground" olarak değiştiriniz. Dosyayı kaydettikten sonra F9 basarak Keyfini çıkarabilirsiniz.   Not: Bu anlatımı bir Çin sitesinden bulmuştum suan linkini tekrar bulamadığım için kaynak gösteremiyorum.

2 yorum: